Työelämään! - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Työelämään eri vaiheissa opintoja

Työssäoppiminen

Jokaisen ammattiin opiskelevan nuoren opintoihin kuuluu työssäoppimista, mutta työssäoppimisen ajankohta ja ajanjakson pituus voi vaihdella koulutusaloittain ja yksilöittäin. Työssäoppimispaikkaa kannattaa kysellä suoraan yrityksistä. Kohtelias ja asiallinen esittäytyminen jää mieleen, vaikkei työpaikkaa juuri sillä kertaa löytyisikään. Ensivaikutelma on tärkeä, joten muista esitellä itsesi ja kertoa asiasi asiallisesti.

Kesäduuniin? Töihin opintojen ohella?

Opintojen aikana kesät kannattaa hyödyntää työkokemuksen ja lisäansioiden hankkimiseen. Kesätyöpaikasta saat arvokasta työkokemusta omalta alaltasi, mikä auttaa työllistymistä valmistumisen jälkeen. Kesätyöpaikoissa opiskelija luo myös tärkeitä kontakteja työelämään. Hyväksi osoitttautunut kesätyöntekijä voidaan haluta palkata pidempäänkin työsuhteeseen tai häntä ainakin suositellaan mielellään toiseen työpaikkaan.

Kesätyöpaikat tulevat yleensä hakuun heti alkuvuodesta. Selaile avoimia kesätyöpaikkoja esimerkiksi TE-toimiston sivuilta.

Työnantajat saattavat kysellä työssäoppijoita tai kesäharjoittelijoita suoraan Edupolista. Näistä kyselyistä tiedotamme koulun kotisivuilla, Facebook -sivuilla, Wilmassa ja koulun ilmoitustauluilla.