Wilman käyttöohje - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Wilman käyttöohje

Huoltajan pikaohje Wilmaan

Wilma -järjestelmän avulla voit seurata huollettavasi opintojen edistymistä ja viestiä koulun henkilökunnan kanssa. Wilma on erittäin tärkeä yhteydenpitoväline kodin ja koulun välillä, joten Wilmassa kannattaa käydä säännöllisesti.

Opiskelijan opintojen alussa Edupoli toimittaa alle 18-vuotiaiden huoltajille käyttäjätunnukset ja kirjautumisosoitteen Wilmaan. Kirjautuminen tapahtuu osoitteessa https://wilma.amisto.fi/ ja sinne löytyy linkki myös Edupolin etusivulta.

Kirjautumisen jälkeen avautuu oma etusivu, jonka vasemmassa reunassa on pikalinkit eri toimintoihin. Lisäksi etusivulla näkyy lukemattomat pikaviestit sekä ajankohtaiset tiedotteet. Oikeassa reunassa on huollettavan nimi, luokka ja ryhmänohjaaja.

Wilman toiminnot

 • Etusivulla on lista niistä aineista tai kursseista, joita oppilaalla on tässä jaksossa. Rivillä kerrotaan myös viimeisimmät tätä ainetta/kurssia koskevat kotitehtävät.
   
 • Pikaviestit-osiossa lähetetään viestejä opettajille ja koulun henkilökunnalle Wilman sisällä. Viestien lähetys toimii samantyyppisesti kuin sähköpostissa.
   
 • Työjärjestys-osiossa näet oppilaan työjärjestyksen jaksoittain tai lukukausittain.
   
 • Suoritukset-osiosta näet aineiden ja kurssien arvosanat.
   
 • Tuntimerkinnät-osiossa tarkastellaan ja selvitetään oppilaan poissaoloja. Tarkastele tuntimerkintöjä -välilehdellä näet tuntimerkinnät jaksoittain tai lukukausittain. Ilmoita poissaolosta -välilehdellä voit ilmoittaa kuluvan tai seuraavan päivän poissaolosta.
   
 • Tuki-osiossa on luettelo oppilaan saamasta tuesta, esim. tukiopetuksesta ja eriyttämisestä, sekä oppilaan pedagogiset asiakirjat. Täältä löytyvät myös kurinpitoon liittyvät toimenpiteet.
   
 • Opettajat-kohdasta näet koulun opettajaluettelon ja luokkien ryhmänohjaajat. Nimeä klikkaamalla avautuu yhteenvetosivu, jolla kerrotaan koulun valitsemia tietoja opettajasta (esim. opetettavat aineet ja yhteystiedot) sekä opettajan työjärjestys. Kirjekuoren kuvaa klikkaamalla voit lähettää opettajalle viestin.
   
 • Lomakkeet-osiossa voit päivittää esim. osoitteesi ja puhelinnumerosi. Sivulla voi olla muitakin lomakkeita, joiden avulla voit päivittää oppilasta koskevia tietoja ja täyttää erilaisia hakemuksia ja ilmoittautumisia.
   
 • Käyttäjätilin asetukset -osiossa voit vaihtaa oman Wilma-salasanasi. Jos salasana on unohtunut, pyydä uutta suoraan koululta. 
   

Mikäli sinulla on ongelmia Wilman käytön kanssa, ota yhteyttä Edupolin opintotoimistoon.

Wilmaa voi käyttää myös Wilma -sovelluksella, joka on ladattavissa sovelluskaupasta usempiin älypuhelimiin ja tablettitietokoneisiin.

(Lähde: www.starsoft.fi)