Nuorten FAQ - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Nuorten FAQ

Täältä löydät vastauksia kysymyksiin, joiden olemme huomanneet usein askarruttavan Edupoliin hakevia. Vastauksen kysymykseesi voit löytää myös Tietoa Edupolista -sivuilta tai Opiskelijalle-osiosta.

Missä Edupoli sijaitsee?

Edupolilla on kuusi toimipistettä Itä-Uudellamaalla. Nuorten koulutusta järjestetään pääasiassa Perämiehentiellä ja Pomo-talossa Porvoosssa, sekä Askolassa ja Loviisassa. Porvoo sijaitsee pääkaupunkiseudun lähellä hyvien kulkuyhteyksien päässä ja Helsinkiin ajaa puolessa tunnissa.

Lisäksi Edupolilla on toimipisteet Helsingisä, Vantaalla ja Keravalla.

Ketkä voivat opiskella Edupolissa?

Edupoli järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. 

Milloin Edupoliin haetaan?

Peruskoulun päättävät nuoret hakevat kevään yhteishaussa. Jatkuvan haun kautta voivat hakea aikaisemman tutkinnon omaavat hakijat ympäri vuoden. Lisähaussa kesällä täydennetään yhteishaussa vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja. Edupolin opintotoimistosta voit kysellä vapaita koulutuspaikkoja ympäri lukuvuoden. Lisätietoja hakemisesta löydät Edupolin Hakeminen -sivuilta.

Kuinka paljon Edupolissa on opiskelijoita?

Edupoli on merkittävä ammatillinen kouluttaja, jonka eri toimipisteissä opiskelee noin kymmenen tuhatta nuorta ja aikuista. 

Millaiset kulkuyhteydet Edupoliin on?

Porvoo, Askola ja Loviisa sijaitsevat moottoritien läheisyydessä, joten pääkaupunkiseudulta pääsee kulkemaan nopeasti autolla. Bussiyhteydet Porvoosta Helsinkiin ovat hyvät. Myös Loviisaan kulkee suora bussiyhteys Helsinkiin reilussa tunnissa. Paikallisbussit liikennöivät Porvoon, Askolan, Loviisan ja muiden lähikuntien välillä säännöllisesti. Tutustu bussiyhteyksiin tarkemmin Matkahuollon sivuilla.

Voiko Edupolissa opiskella englanniksi tai muilla kielillä?

Edupolin kaikki tutkinnot ovat suomenkielisiä, joten opiskelussa tarvitaan riittävän hyvää suomen kielen taitoa. Koska nykypäivän yritykset toimivat kansainvälisessä toimintaympäristössä, huomioidaan tämä myös Edupolin opinnoissa. Kampaajan on osattava palvella ulkomaalaista asiakasta ja autoasentajan täytyy lukea valmistajan englanninkielisiä huolto-ohjeita.

Pääsevätkö opiskelijat vaikuttamaan opetukseen ja koulun asioihin?

Opiskelijoilta pyydetään säännöllisesti palautetta opetuksesta ja kursseista. Kerätty palaute huomioidaan toiminnan suunnittelussa. Opiskelijahallitukseen liittymällä opiskelija pääsee vaikuttamaan koulun asioihin.