Yhteishaku - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Yhteishaku 2018

Seuraava yhteishaku perustutkintoihin on 20.2. -13.3.2018. Yhteishaku on tarkoitettu hakijoille, joilla ei ole aikaisempaa tutkintoa. Haku tapahtuu opintopolku–palvelussa.

Harkintaan perustuva valinta  

Harkintaan perustuva valinta on osa yhteishakua. Jos opiskelijalla on erityinen syy,  voidaan hänet valita koulutukseen yhteishaun pistemääristä riippumatta. Tällöin valintaperusteena ovat hakijan koulutustarve ja mahdollisuudet selvitä opinnoista. Erityisiä syitä ovat oppimisvaikeudet, sosiaaliset syyt, koulutodistusten puuttuminen tai niiden vertailuvaikeudet.

Jos haluat tulla huomioiduksi harkintaan perustuvassa valinnassa, hae normaalisti yhteishaussa. Merkitse hakutoiveen kohdalle halusi tulla huomioiduksi harkinnan varaisessa valinnassa. Kirjaa myös perustelut. Lähetä lisäksi viimeiset todistuskopiot (suomennoksineen) tai selvitys, miksi koulutodistus puuttuu, Edupolin opintotoimistoon. 

Ulkomaisella todistuksella hakevat tai oppivelvollisuuden suorittamisen keskeyttäneiden on haettava aina harkintaan perustuvan valinnan kautta, koska heillä ei ole vertailukelpoista todistusta.

Kaikki harkinnanvaraiset hakemukset toimitetaan Perämiehentien opintotoimistoon.

Opintotoimisto
Perämiehentie 6
06100 Porvoo
opintotoimisto@edupoli.fi
puh. 0400 360 794