Mediapalvelujen toteuttaja - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Mediapalvelujen toteuttaja

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon suorittanut tuntee media-alan toimintaympäristöä ja toimii julkaisutuotannon, audiovisuaalisen viestinnän tai painotuotannon osaamisalan tehtävissä.

Media-alan perustutkinnon suorittanut voi toimia media- ja viestintätuotteiden suunnitteluun, valmistamiseen, tuottamiseen ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Tärkeitä asioita media-alan töissä:

  • hyvät tietotekniset valmiudet
  • kiinnostus kehittää itseään
  • oma-aloitteisuus
  • visuaalinen hahmotuskyky
  • yhteistyötaidot

Julkaisutuotannon osaamisala

Julkaisutuotanto on painettujen ja sähköisten julkaisujen ulkoasun toteutusta ja suunnittelua. Opit käyttämään graafisen alan julkaisu- ja kuvankäsittelyohjelmia. Niiden avulla pystyt toteuttamaan ja suunnittelemaan monipuolisia painotuotteita ja sähköisiä julkaisuja eri julkaisukanaviin.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala

Opinnot painottuvat tv-tuotantoon, videoon, valoon ja ääneen. Opintojen aikana saat perustiedot ja -osaamisen tv-tuotannosta, videokuvauksesta, editoinnista, äänenkäsittelystä, tapahtumien ja konserttien valaistuksesta ja äänentoistosta.

Painoviestinnän osaamisala

Opinnoissa keskitytään monipuolisesti painotuotteiden painamiseen, tulostamiseen ja jälkikäsittelyyn eri laitteilla ja menetelmillä. Opiskelun aikana saat perustiedot ja -taidot luku-, pakkaus-, mainos- ja yksittäisten painotuotteiden valmistusprosessista.

Hakijalle