Kosmetologi - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Kosmetologi

Kosmetologi edistää ja ylläpitää ihon ja kehon terveyttä ja kauneutta. Kosmetologin perushoitoja ovat kasvo-, käsi-, jalka- ja vartalohoidot, ripsien ja kulmien kestovärjäys sekä ehostus.

Kosmetologit työskentelevät hoitotyössä, alan myynti-, ja markkinointitehtävissä, kouluttajina sekä neuvontatehtävissä. Työpaikka voi löytyä esimerkiksi kauneushoitolasta, kylpylästä, tavaratalojen kosmetiikkaosastoilta, risteilyaluksilta tai maahantuonnista. Kosmetologi voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Opintoihin sisältyy hygienian, ihotautien ja ihomuutosten, aine- ja tuotetuntemuksen, anatomian ja fysiologian sekä sähköopin opiskelua. Alan ammattilaisen on tunnettava kosmeettiset aineet ja niiden vaikutukset. Myös yrittäjyys- ja kieliopinnot kuuluvat koulutukseen. Läheisen asiakaskontaktin takia kosmetologi tarvitsee hyviä sosiaalisia taitoja ja empaattisuutta. Kosmetologi tarvitsee kädentaitojen ja tarkkuuden lisäksi silmää estetiikalle.

Kilpailu kauneudenhoitoalalla on kiristymässä ja yrittäjyystaitojen merkitystä korostetaan opintojen aikana. Alalle hakeutuvien on syytä huomioida riski allergisoitua käytettäville kosmeettisille tuotteille.

Hakijalle