Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi
Suurtalouskokki

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin ominaisuuksia. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelu-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.  

Suurtalouskokin ammattitutkinto antaa sinulle kokin syventävän ammattitaidon suurtaloudessa toimimiseen. Edupolissa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään! Olemme kouluttaneet alalle ammattilaisia jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Opiskelijoidemme ruokaohjeita eri kulttuureista on koottu Edupolin nettikeittokirjaan. Tutustu keittokirjan ohjeisiin sekä tarinoihin, jotka kertovat mm. Edupolin catering-alan opiskelusta. http://keittokirja.edupoli.fi/

Edupoli on laatinut myös Kasvisruokakäsikirjan, jota hyödynamme suurtalouskokin opinnoissa.

Suurtalouskokit työllistyvät hyvin ja heistä on jopa pulaa. Suurtalousalalla on paljon päivä- ja ilta-aikaan sekä viikonloppuisin toimivia toimijoita. Suurtalouskeittiöissä työajat painottuvat arkipäiviin. Ravitsemisala tarjoaakin monipuolisen mahdollisuuden sopeuttaa työ erilaisiin elämänvaiheisiin. Palkkaa alalla maksetaan noin 2400 - 2600 € /kk.
Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu suurkeittiöissä työskenteleville, jotka haluavat suorittaa ammattitutkinnon ja kehittää ammatillista osaamistaan uudelle tasolle. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa näyttötutkinto työn ohessa. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta. Teoriakoulutuksen voit aloittaa heti oppisopimuksen solmimisen jälkeen.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkintoon valmistavakoulutus. Opetus- ja tutkintokieli on suomi. Hyödynnämme opinnoissa Edupolin keittokirjaa, joka sisältää ruokareseptejä eri kulttuureista. Kirjan ruokareseptit ja tarinat ovat syntyneet Edupolin opiskelijoiden ja opettajien yhteistyöllä. Reseptien valmistaminen ja niiden järjestely keittokirjaan on käytännönläheinen toiminnallinen oppimismalli. Opinnoissa opit suunnittelemaan uusia reseptejä, joista osan voimme julkaista keittokirjassamme.

 

Kaikille yhteiset opinnot

Ruoanvalmistus ammattikeittiöissä opinnoissa perehdytään tuotannon prosesseihin, asiakaspalveluun, ravitsemukseen, erityisruokavalioihin ja ruoanvalmistukseen ammattikeittiöissä. Lisäksi opiskellaan asiakaspalveluenglantia ja – ruotsia.

 

Valinnaisia opintoja

Valinnaisilla opinnoilla syvennetään ja laaja-alaistetaan osaamista.

Ruoanvalmistus suurtaloudessa opinnoissa perehdytään suurtalouksien ruoanvalmistuksen menetelmiin, koneisiin ja laitteisiin. Lisäksi opiskellaan erityisruokavalioita ja niiden valmistamista. Opintoihin kuuluu myös ruokalistasuunnittelua ja tuotannon ohjausjärjestelmän käyttöä (Jamix).

Tilaus- ja juhlapalveluissa toimiminen opinnoissa keskeistä on tilaus- ja juhlaruokien suunnittelu, valmistus ja tarjoilu.

Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä opinnoissa perehdytään mm. cook and chill – ja kylmävalmistusmenetelmiin ja ruoanvalmistukseen eri menetelmillä.

Erityisruokavalioaterioiden valmistus koulutuksessa syvennetään erityisruokavalioiden osaamista ja valmistetaan eriasiakasryhmille soveltuvia ruokia ja leivonnaisia. Opinnoissa hyödynnämme Edupolin kansainvälistä keittokirjaa ja Kasvisruokakokin käsikirjaa.


Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetusta on noin kaksi kertaa kuukaudessa klo 15.30 - 19.30 Helsingissä. Koulutuksen kesto on n. 1 vuoden. Mikäli sinulla on jo työkokemusta ja pääset työssäsi tekemään laajasti eri tehtäviä, opintoaikasi on lyhyempi. Käytännön opiskelu tapahtuu työpaikalla aidoissa arjen työtilanteissa. Oppikirjoja ei käytetä, sillä pääosa oppimateriaalista koostuu verkkomateriaalista ja kouluttajan jakamasta materiaalista.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Tutkintotilaisuudet suoritetaan koulutuksen edetessä. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi, jolloin kirjallisia kokeita ja tenttejä ei ole.

Opinnoista saat opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki suoritetut opinnot. Oppisopimuksesta saat oppisopimustodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi saat myös tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun.


Koulutukseen hakeminen

Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja olemme yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, tai hakuajan umpeuduttua. Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa. Työtunteja tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja maksaa opiskelujen ajan opiskelijalle vähintään työehtosopimuksen mukaisen palkan.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Lisäksi hakijan on oltava työsuhteessa. Jos työpaikkaa ei ole opiskelija hankkii sen itse, mutta autamme parhaamme mukaan. Yritykset ilmoittavat usein meille vapaista paikoista ja näitä tarjoamme kiinnostuneille.

Useita koulutuksia, valitse:


  10.01.2019   -                           Helsinki
  10.01.2019   -                           Porvoo