Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Terveydenhuollon sihteeri

Sihteerin ammattitutkinto

Terveydenhuollon sihteeri

Kehitä osaamistasi ja saa sujuvuutta työhösi sekä valmiuksia terveydenhuollon toimintaympäristön hallintaan! Ammattitaitoiset terveydenhuollon sihteerit toimivat organisaatioissaan avainroolissa ja ovat tärkeä osa moniammatillista työryhmää toimien asiakaspalvelu- ja toimistotehtävissä sairaaloissa, terveyskeskuksissa, yksityisillä terveysasemilla, työterveyshuollossa ja muualla terveydenhuollossa vastaanottotyössä. Jos sinulla pysyy langat käsissäsi, pärjäät haastavissakin tehtävissä erilaisten ihmisten kanssa, tämä koulutus voisi sopia juuri sinulle. Hae heti mukaan ja varmista opiskelupaikkasi!
Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu terveydenhuollon sihteerin tehtävissä jo toimiville, jotka haluavat kehittää osaamistaan tai henkilöille jotka ovat suuntaamassa terveydenhuollon sihteerin monipuolisiin tehtäviin. Terveydenhuollon työkokemus katsotaan eduksi.

Edupolissa voit opiskella omatoimisesti, työnohessa, tai työttömyyden aikana. Kysy meiltä lisää eri opiskelumuodoilla opiskelusta.

Testaa testin avulla soveltuvuutesi sihteerin tehtäviin. https://www.webropolsurveys.com/S/0714D0111094504D.par


Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkintoon valmistava koulutus ja tutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Opetus- ja tutkintokieli on suomi. 

Tutkinnon rakenne

Sihteerinä toimiminen (pakollinen tutkinnon osa)

 • Sihteerin toimenkuva ja toimintaympäristö
 • Itsensä johtaminen, työhyvinvointi ja ergonomia
 • Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
 • Kokouspalvelut
 • Asiakastilaisuuden ja matkan järjestäminen
 • Tietotekniikka (MS Office-ohjelmat)
 • Asiakirjahallinta
 • Kielenhuolto
 • Asiakaspalvelukielet (englanti ja ruotsi)

Terveydenhuollon sihteerinä toimiminen (valinnainen tutkinnon osa)

 • Moniammatillisessa työryhmässä työskentely
 • Terveydenhuollon palvelujärjestelmä
 • Terveydenhuollon lainsäädäntö
 • Monikulttuurisuus ja eettiset periaatteet

Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti sisältäen sekä lähiopetusta, oppimistehtäviä, ohjattua etäopiskelua ja työssäoppimista. Lähipäivät pidetään arkisin klo 9.00 - 15.00 välillä. Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työharjoittelupaikkaa.

Oppikirjoja ei varsinaisesti käytetä, sillä pääosa oppimateriaalista koostuu kouluttajan jakamasta materiaalista. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Tutkintotilaisuudet suoritetaan koulutuksen edetessä. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi/työssäoppimispaikallasi, jolloin kirjallisia kokeita ja tenttejä ei ole.

Tutkinnon suoritettuasi saat tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun.

 


Koulutukseen hakeminen

Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja olemme yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, tai hakuajan umpeuduttua. Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa. Valmiiksi  hankittu työssäoppimispaikka takaa nopeamman mahdollisuuden koulutuksen aloittamiselle.

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 508€.

Tietoja työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat puhelimitse: koulutusneuvonta puh. 0295 020 702 ma- pe klo 9.00- 16.15 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi tai www.facebook/koulutusneuvonta.

 

 

Useita koulutuksia, valitse:


  02.10.2018   -                           Vantaa
  02.10.2018   -                           Vantaa
  01.01.2018   -                           Vantaa