Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi
Sihteerin ammattitutkinto

Kehitä osaamistasi ja saa sujuvuutta työhösi sekä valmiuksia toimistopalveluiden toimintaympäristön hallintaan! Ammattitaitoiset toimistosihteerit toimivat organisaatioissaan avainroolissa ja ovat tärkeä osa moniammatillista työryhmää toimien asiakaspalvelu- ja toimistotehtävissä mm.yrityksissä tai kunnan/kaupungin virastoissa.

Jos sinulla pysyy langat käsissäsi, pärjäät haastavissakin tehtävissä erilaisten ihmisten kanssa, tämä koulutus voisi sopia juuri sinulle. Hae heti mukaan ja varmista opiskelupaikkasi!
Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sihteerin tehtävissä jo toimiville, jotka haluavat kehittää osaamistaan tai henkilöille jotka ovat suuntaamassa sihteerin monipuolisiin tehtäviin.

Ammattitaitoinen sihteeri ja assistentti toimivat organisaatiossa asiakaspalvelulähtöisesti, joustavasti sekä vastuullisesti. Hän omaa hyvän kielitaidon, monipuoliset atk-taidot ja kyvyn ylläpitää sekä kehittää omaa ammattitaitoaan.

Testaa testin avulla soveltuvuutesi sihteerin tehtäviin. https://www.webropolsurveys.com/S/0714D0111094504D.par


Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkintoon valmistava koulutus ja tutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Opetus- ja tutkintokieli on suomi. 

Sihteerin ammattitutkinto muodostuu kahdesta tutkinnon osasta, joista toinen on kaikille pakollinen osa ja toinen valinnainen määräytyy toimintaympäristön ja työtehtävien mukaan.

TUTKINNON RAKENNE

Pakollinen tutkinnonosa:

Sihteerinä toimiminen

 

Valinnaiset osat:

Toimiston sihteerinä toimiminen 

Viestintäpalvelujen sihteerinä toimiminen

Myynti- ja markkinointipalvelujen sihteerinä toimiminen

Terveydenhuollon sihteerinä toimiminen

Henkilöstöpalvelujen sihteerinä toimiminen

 


Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti sisältäen sekä lähiopetusta, oppimistehtäviä, ohjattua etäopiskelua ja työssäoppimista. Lähiopetuspäiviä on noin 12 ja niitä on noin 1-2 päivää kuukaudessa. Koulutus kestää noin 6-12 kk sinulle laaditun henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaan. Lähipäivät pidetään arkisin klo 9.00 - 15.00 välillä. Oppisopimus ja tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa.

Koulutuksen sisältö mm. (sihteerinä toiminen osa)

  • Sihteerin toimenkuva ja toimintaympäristö
  • Viestintä ja vuorovaikutus
  • MS Office- ohjelmat
  • Asiakirjanhallinta/asiakirjastandardit
  • Kielenhuolto
  • Asiakaspalvelun ruotsi ja englanti
  • Toimivat kokouspalvelut  
  • Matkanjärjestelyt ja asiakastilaisuudet
  • Valinnaiseen tutkinnon osaan liittyvät lähipäivät

 

Oppikirjoja ei varsinaisesti käytetä, sillä pääosa oppimateriaalista koostuu kouluttajan jakamasta materiaalista. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Tutkintotilaisuudet suoritetaan koulutuksen edetessä. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi, jolloin kirjallisia kokeita ja tenttejä ei ole.

Tutkinnon suoritettuasi saat tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun.


Koulutukseen hakeminen

Oppisopimuskoulutus on maksutonta ja opiskelijalla tulee olla alan työpaikka. Koulutukseen voi hakeutua jatkuvan haun periaatteella ympäri vuoden.

Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan tarkemmin henkilökohtaissa osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Opiskelija hankkii itse työpaikan. Hakijoilta edellytetään sujuva suomen kielen taito (B 2.1).

 

Koulutuksen tiedot

Seuraava koulutus alkaa : 01.01.2018

Viimeinen hakupäivä 21.12.2018

Vantaa Virnatie 5 A

oppisopimuskoulutus

   Print

Hae koulutukseen