Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Kokki, oppisopimuskoulutus

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokki

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin ominaisuuksia. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelu-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.  

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle kokin perusammattitaidon. Edupolissa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään! Olemme kouluttaneet alalle ammattilaisia jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Opiskelijoidemme ruokaohjeita eri kulttuureista on koottu Edupolin nettikeittokirjaan. Tutustu keittokirjan ohjeisiin sekä tarinoihin, jotka kertovat mm. Edupolin catering-alan opiskelusta. http://keittokirja.edupoli.fi/

Kokit ja suurtalouskeittiön työntekijät työllistyvät hyvin ja heistä on jopa pulaa. Ravintola-alalla on paljon päivä-, ilta, sekä viikonloppuisin toimivia toimijoita. Suurtalouskeittiöissä työajat painottuvat arkipäiviin. Ravintola-ala tarjoaakin monipuolisen mahdollisuuden sopeuttaa työ erilaisiin elämänvaiheisiin. Palkkaa alalla maksetaan noin 2400 - 2600 €/kk.
Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu hotelli-, ravintola- ja/tai suurtalousalalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon ja kehittää ammatillista osaamistaan uudelle tasolle. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa näyttötutkinto työn ohessa. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkintoon valmistava koulutus, jonka laajuus on minimissään 180 opintopistettä. Opetus- ja tutkintokieli on suomi. Hyödynnämme opinnoissa Edupolin keittokirjaa, joka sisältää ruokareseptejä eri kulttuureista. Kirjan ruokareseptit ja tarinat ovat syntyneet Edupolin opiskelijoiden ja opettajien yhteistyöllä. Reseptien valmistaminen ja niiden järjestely keittokirjaan on käytännönläheinen toiminnallinen oppimismalli. Opinnoissa opit suunnittelemaan uusia reseptejä, joista osan voimme julkaista keittokirjassamme.

 

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
 • Lounasruokien valmistus
 • Annosruokien valmistus

 Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Á la carte –ruoanvalmistus
 • Á la carte –tarjoilu
 • Juomien myynti ja tarjoilu
 • Kahvilapalvelut
 • Kokouspalvelut
 • Majoitusliikkeen varaustoiminnot
 • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
 • Pikaruokapalvelut
 • Suurkeittiön ruokatuotanto
 • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
 • Tilaus- ja juhlatarjoilu
 • Yritystoiminnan suunnittelu

Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetusta on noin kerran viikossa klo 15.30 - 19.30. Koulutuksen kesto on n. 2 vuotta. Mikäli sinulla on jo työkokemusta ja pääset työssäsi tekemään laajasti eri tehtäviä, opintoaikasi on lyhyempi. Käytännön opiskelu tapahtuu työpaikalla aidoissa arjen työtilanteissa. Oppikirjoja ei käytetä, sillä pääosa oppimateriaalista koostuu verkkomateriaalista ja kouluttajan jakamasta materiaalista.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Tutkintotilaisuudet suoritetaan koulutuksen edetessä. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi, jolloin kirjallisia kokeita ja tenttejä ei ole.

Opinnoista saat opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki suoritetut opinnot. Oppisopimuksesta saat oppisopimustodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi saat myös tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun.


Koulutukseen hakeminen

Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja olemme yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, tai hakuajan umpeuduttua. Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa. Työtunteja tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja maksaa opiskelujen ajan opiskelijalle vähintään työehtosopimuksen mukaisen palkan.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Lisäksi hakijan on oltava työsuhteessa. Jos työpaikkaa ei ole, opiskelija hankkii sen itse, mutta autamme parhaamme mukaan. Yritykset ilmoittavat usein meille vapaista paikoista ja näitä tarjoamme kiinnostuneille.

Ammatillinen koulutus uudistuu 2018

Ammatillisen koulutuksen lainsäädäntö uudistuu 1.1.2018.

Jos opiskelija aloittaa perustutkinnon opiskelun vuodenvaihteen jälkeen, noudatetaan uutta lainsäädäntöä ja voimassa olevia perustutkinnon perusteita. 

Uudet perustutkinnon perusteet tulevat voimaan 1.8.2018, jolloin kaikki vuonna 2018 aloittaneet opiskelijat siirtyvät opiskelemaan uusien tutkinnon perusteiden mukaisesti.

Koulutuksen tiedot

Seuraava koulutus alkaa : 12.09.2018

Viimeinen hakupäivä 30.08.2018

Helsinki Lämmittäjänkatu 2 A

oppisopimuskoulutus

   Print

Hae koulutukseen