Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Tarjoilija, oppisopimuskoulutus

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hotelli- ravintola- ja catering-alan perustutkinto tarjoilija

Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Voit myös kunnostaa asiakastiloja ja laitaa esille myytäviä tuotteita. Asiakkaasi ovat yksittäisiä henkilöitä tai ryhmiä. Tarjoilijana teet yhteistyötä toimipaikkasi muun henkilöstön kanssa asiakkaiden viihtyvyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Tarjoilijoilta vaaditaan tarjoilutaidon lisäksi kokonaisuuksien hahmottamista, siivous- ja hygieniataitoja, erilaisten juomien valmistus- ja myyntitaitoa sekä innovointitaitoa.  

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle tarjoilijan perusammattitaidon. Edupolissa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään! Olemme kouluttaneet alalle ammattilaisia jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Opiskelijoidemme ruokaohjeita eri kulttuureista on koottu Edupolin nettikeittokirjaan. Tutustu keittokirjan ohjeisiin sekä tarinoihin, jotka kertovat mm. Edupolin catering-alan opiskelusta. http://keittokirja.edupoli.fi/

Tarjoilijat ja palveluvastaavat työllistyvät hyvin ja heistä on jopa pulaa. Ravintola-alalla on paljon päivä- ja ilta-aikaan sekä viikonloppuisin toimivia toimijoita. Suurtalouskeittiöissä työajat painottuvat arkipäiviin. Ravitsemisala tarjoaakin monipuolisen mahdollisuuden sopeuttaa työ erilaisiin elämänvaiheisiin. Palkkaa alalla maksetaan noin 2400 - 2600 € /kk.
Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu hotelli-, ravintola- ja/tai suurtalousalalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon ja kehittää ammatillista osaamistaan uudelle tasolle. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa näyttötutkinto työn ohessa. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta lukuun ottamatta 58,- tutkintomaksua. Teoriakoulutuksen voit aloittaa heti oppisopimuksen solmimisen jälkeen.


Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
 • Asiakaspalvelu ja myynti
 • Annosruokien ja juomien tarjoilu 

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Á la carte –ruoanvalmistus
 • Á la carte –tarjoilu
 • Juomien myynti ja tarjoilu
 • Kahvilapalvelut
 • Kokouspalvelut
 • Majoitusliikkeen varaustoiminnot
 • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
 • Pikaruokapalvelut
 • Suurkeittiön ruokatuotanto
 • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
 • Tilaus- ja juhlatarjoilu
 • Yritystoiminnan suunnittelu

Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetusta on noin kerran viikossa klo 15.30 - 19.30 Helsingissä ja klo 14 – 18 Porvoossa. Koulutuksen kesto on n. 2 vuotta. Mikäli sinulla on jo työkokemusta ja pääset työssäsi tekemään laajasti eri tehtäviä, opintoaikasi on lyhyempi. Käytännön opiskelu tapahtuu työpaikalla aidoissa arjen työtilanteissa. Oppikirjoja ei käytetä, sillä pääosa oppimateriaalista koostuu verkkomateriaalista ja kouluttajan jakamasta materiaalista.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Tutkintotilaisuudet suoritetaan koulutuksen edetessä. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi, jolloin kirjallisia kokeita ja tenttejä ei ole.

Opinnoista saat opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki suoritetut opinnot. Oppisopimuksesta saat oppisopimustodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi saat myös tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun.


Koulutukseen hakeminen

Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja olemme yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä tai hakuajan umpeuduttua. Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa. Työtunteja tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja maksaa opiskelujen ajan opiskelijalle vähintään työehtosopimuksen mukaisen palkan.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Lisäksi hakijan on oltava työsuhteessa. Jos työpaikkaa ei ole opiskelija hankkii sen itse, mutta autamme parhaamme mukaan. Yritykset ilmoittavat usein meille vapaista paikoista ja näitä tarjoamme kiinnostuneille.

Koulutuksen tiedot

Seuraava koulutus alkaa : 10.05.2018

Viimeinen hakupäivä 18.04.2018

Helsinki Lämmittäjänkatu 2 A

oppisopimuskoulutus

Koulutus on maksuton.

   Print

Hae koulutukseen