Soten kuvapuhelutestaus - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Lähihoitajaopiskelijat kuvapuheluja testaamassa

10.03.2017

Edupoli kehittää yritysyhteistyössä digitaalisia palveluja vanhuksille

Kolme henkilöä testaa kuvapuheluaEdupolin vanhustyöhön erikoistuvat lähihoitajaopiskelijat testaavat vapaaehtoisten senioreiden kanssa kuvapuheluja Porvoossa ja Keravalla. Kokeilun tuloksia hyödynnetään digitaalisten palvelujen kehittämisessä kotona asuville vanhuksille.

Asiakkaina kokeilussa ovat vapaaehtoiset kotona asuvat eri-ikäiset seniorit. Kokeilun päätyttyä opiskelijat analysoivat asiakkaiden palvelukokemukset ja raportoivat kuvapuhelupalvelun käytettävyydestä.  Tarkoituksena on myös etsiä vastauksia kysymyksiin muun muassa kotona asuvien ikäihmisten turvallisuuden tunteen lisääntymisen kokemuksesta. 

Valmistautumista tulevaan

Kuvapuhelukokeilussa lähihoitajaopiskelijat saavat konkreettisen kokemuksen tabletin hyödyntämisestä hoitotyön tukena ja valmistautuvat samalla digitaalisten välineiden tuloon alalle. Opiskelijoiden teknisenä tukena ja käytön opastajana sekä apuna laitekannan ja sovelluksen valinnassa on ollut Edupolin datanomiopiskelija Marko Nieminen. Nieminen voi hyödyntää kokemustaan kokeiluun osallistumisesta oman yrittäjäpolkunsa kehittämisessä.

Idea syntyi asiakkaiden tarpeista

Yhteistyö sai alkunsa, kun koti- ja hoivapalveluja tarjoavan Hyvinvointia Kotiin Oy:n toimitusjohtaja Soile Lilja ja Edupolin asiakaspäällikkö Hannele Pesola kohtasivat Posintran Palo-hankkeen tilaisuudessa. Hyvinvointia Kotiin Oy:ssä oltiin jo pohdittu palveluvalikoiman kehittämistä vastaamaan ikääntyvien tarpeita ajatuksena, miten kotona voi selvitä pidempään ja miten teknologiaa voidaan hyödyntää turvallisuuden tunteen lisäämisessä.  Lilja ja Pesola päättivät lähteä viemään ideaa yhdessä eteenpäin. Matalan kynnyksen kokeilumahdollisuuden mahdollisti uusia palvelutuotteita kehittävä Palo-hanke. 

Lisätietoja:

Hannele Pesola, puh. 0400 360 615, hannele.pesola@edupoli.fi