Sisäilmapaja kokoaa sisäilma-asiantuntijat ja asiasta kiinnostuneet Porvooseen - Edupoli
suomi

Sisäilmapaja kokoaa sisäilma-asiantuntijat ja asiasta kiinnostuneet Porvooseen

01.11.2017

Sisäilmayhdistys ry järjestää yhdessä Edupolin ja Porvoon kaupungin kanssa seminaarin Sisäilmapaja9 Taidetehtaalla Porvoossa 15.–16.11.2017. Paja kokoaa kerran vuodessa sen vuoden paikkakunnalle käytännön toimijoita ja asiantuntijoita eri puolilta Suomea pohtimaan koko maata koskevia rakennusten sisäilmaan liittyviä asioita. Porvoon pajaan odotetaan yli 400 alan asiantuntijaa ja avauspuheenvuoron pitää kansanedustaja, Eduskunnan sisäilmaryhmän varapj. Eeva-Johanna Eloranta.

Porvoolta yli 100 miljoonaa kouluihin ja päiväkoteihin

Porvoon kaupunki investoi kolmen vuoden aikana yli 100 miljoonaa euroa kouluihin ja päiväkoteihin. Kaupunki rakentaa kolme uutta koulua, viisi päiväkotia sekä peruskorjaa kuusi koulua.

– Haluamme selättää sisäilmaongelmat mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Panostus on valtava jopa valtakunnallisessa vertailussa, kun lukuja vertaa esimerkiksi suurten kaupunkien sisäilmatoimenpiteisiin, totesi Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula julkistaessaan talousarvioesityksensä tiistaina 17. lokakuuta Porvoossa.

Sisäilmapajan esitysten joukossa kuullaan mm. työsuojelupäällikkö Leena Juvakan puheenvuoro sisäilma-asioiden hoitamisesta Porvoossa ja projektipäällikkö Tony Lökforsin aiheena on sisäilma-asioiden huomioiminen tulevaisuuden rakentamisessa. Pajassa kuullaan myös miten vanhempien ja kunnan ratkaisukeskeinen yhteistyö on toiminut ja perehdytään hankkeeseen Linnankosken lukio.

Myös asuinkiinteistöjen sisäilmaongelmista täytyy keskustella

Sisäilmaongelmat koskevat myös rakennuskantaa laajemmin ja pajassa pureudutaan myös asuinkiinteistöjen sisäilmaongelmiin. Asukkailla on myös vaikutus sisäilman laatuun ja tähän aiheeseen seminaarissa johdattaa asiakaspäällikkö Eija Lenkkeri Edupolista. Asumiskeskustelun puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveysministeriöstä johtaja Jari Keinänen ja puhujina mm. Asumisterveysliiton Hannele Rämö ja Vanhustyön keskusliiton Jukka Laakso.

Sisäilmapaja9 kouluttaa alalle

Ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille tarjoava oppilaitos Edupoli on vastannut tapahtuman järjestelyistä ja koordinoinut kokonaisuutta. Tapahtuman annista hyötyvät myös Edupolin opiskelijat. Rakennusalan opiskelijat saavat aimo annoksen uusinta tietoa sisäilma-asioista ja matkailu- ja turvallisuusalan nuoret opiskelijat monipuolisen oppimiskokemuksen ison tapahtuman järjestelyistä osallistuessaan Sisäilmapajan käytännön toteutukseen.

Sisäilmapaja on yksi alan suurimmista tapahtumista

Sisäilmapaja järjestetään nyt yhdeksättä kertaa ja se on vuosien mittaan kasvanut Sisäilmastoseminaarin jälkeen yhdeksi suurimmista, eri paikkakunnalla järjestettäväksi alan asiantuntijatapahtumaksi.

Sisäilmapajojen saama kiinnostus on pysynyt korkeana koko niiden historian aikana. Ensimmäinen Sisäilmapaja -seminaari järjestettiin Kuopiossa 2007, joten juhlaseminaari ensi vuonna järjestetään sopivasti Kuopion yliopistolla 14.–15.11.2018.

Seminaarin yhteydessä järjestetään sisäilma-aiheinen näyttely, jossa alan yritykset esittäytyvät.

Myös suuri yleisö on tervetullut seminaariin. Hinta on 60 € ja viimeinen ilmoittautumispäivä 6.11.

Ohjelma ja ilmoittautuminen:
bit.ly/sisailmapaja9