Neste palkitsi prosessiteollisuuden opiskelija Anu Penttilän - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Neste palkitsi prosessiteollisuuden opiskelija Anu Penttilän

08.11.2016

Perjantaina vietettiin Edupolissa iloisia valmistujaisia ja jaettiin Neste Oyj:n prosessiteollisuuden opiskelijoille myöntämät stipendit. Porvoolainen Anu Penttilä oli yksi prosessiteollisuuden perustutkinnon suorittaneista stipendin saajasta. Anun mielestä tulevaisuus näyttää hyvältä, koska koulutus tarjoaa laajaa osaamista ja mahdollisuuden työskennellä monenlaisien prosessien parissa.

-        Työskentelin lukion jälkeen asiakaspalvelutehtävissä ulkomailla, mutta mietin Suomen työmahdollisuuksia. Valitsin prosessiteollisuuden opinnot Edupolissa, koska koulutus tarjoaa laajat mahdollisuudet erilaisiin prosessiteollisuuden työtehtäviin ja näyttää siltä, että töitä löytyy tulevaisuudessa, miettii Anu Penttilä.

-        Olisin halunnut suorittaa opinnot jo paljon aikaisemmin, jos olisin tiennyt koulutuksesta. Opinnot alkoivat itselläni perusasioista, joten kärsivällisyys opinnoissa kannattaa, eikä kannata lannistua vaikka asiat eivät selkiytyisi heti. Koulutuksessa asiat kerrottiin hyvin, joten ne tulivat tutuiksi.

-        Erityisesti pidin Edupolin prosessiteollisuuden koetehtaassa tehtävistä opinnoista. On hyvä päästä kokeilemaan oppimisympäristön prosessissa tehtävien toimenpiteiden vaikutusta kokonaisuuteen. Pääsimme harjoittelemaan miten erilaiset säädöt vaikuttavat prosessin eri vaiheisiin. Koulu on nyt ohi, mutta oppiminen jatkuu Nesteen työtehtävien parissa, kertoo Penttilä.

Nesteellä tarvitaan nyt ja jatkossa hyviä operaattoreita, joten oppilaitosyhteistyö nähdään tärkeänä ja molempia osapuolia hyödyttävänä toimintana. Jalostamon tuotannosta lähivuosina eläköityvien johdosta työpaikkoja avautuu ja lisää osaajia tarvitaan tulevinakin vuosina.

-        Edupolin kanssa olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä koulutukseen ja työssäoppimiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi olemme halunneet palkita opinnoissa menestyneitä ja alasta kiinnostuneita opiskelijoita, kertoo osaamisen kehittäjä Sari Korsström Neste Oyj:ltä. 

-        Teemme oppilaitosten kanssa yhteistyötä koulutusten kehittämiseksi ja alan tunnettuuden lisäämiseksi. Prosessiteollisuus on monelle alana vieras, joten haluamme tietoisuuden siitä ja tarjoamistamme työmahdollisuuksista lisääntyvän, pohtii Korsström.