Mobiilikesäkoulussa pääsee kokeilemaan ja tekemään - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Mobiilikesäkoulussa pääsee kokeilemaan ja tekemään

07.09.2016

Mobiilikesäkoulu on vuosittainen toiminnallinen tapahtuma, joka kerää yhteen niin opettajat ja kehittäjät kuin yrittäjät. Ylipäätään kuka tahansa mobiilioppimisesta kiinnostunut on tervetullut tapahtumaan. Mukaan tulee ottaa lämpimiä vaatteita ja avoin mieli.

Kaksipäiväisen tapahtuman aiheina olivat tänä vuonna pedagogiikka, robotiikka, hyvinvointi, videot, paikkatieto, 3D, pelillisyys, mobiilitaide ja aistit. Osallistujat pääsivät kokeilemaan ja näkemään tämän päivän ja huomisen sovelluksia käytännössä. Monelle ensi kertaa mobiilikesäkoulussa vierailevalle tällainen lähestyminen on silmiä avaava kokemus.

Tammelan Mustiala tarjoaa tilaisuudelle upeat puitteet

Tapahtuman rastit levisivät kauniiseen puistomaisemaan peltojen keskelle Forssan lähellä Mustialassa. Vuoden 2016 tapahtuma järjestettiin “nyyttikestinä”. Tämä tarkoittaa, että mahdollisimman moni osallistuva taho toi tapahtumaan oman sovelluksensa. Me, kouluttaja Matti Karmaan kanssa, esittelimme mobiilia, noin 1 m2 kokoista ja 100 W:n aurinkopaneelia -ja voimalaa, joka tarjosi virtaa kännykän/tabletin lataajille ja kylmälaukulle. Rastilla käyneet saivat ladata laitteitaan ja juotavaa.

Verkostoitumista ja ajatusten vaihtoa

Koska kenelläkään ei ollut kiire seuraavaan palaveriin tai kotiin, aikaa jäi jutusteluun ja ajatusten vaihtoon. Tämä onkin tapahtuman parasta antia. Mikä parasta, useat kontaktit jäävät nykyään henkiin - kiitos sosiaalisen median, jossa mobiilikesäkoulun kävijöitä voi seurata tapahtuman jälkeen.

Ensi vuonna Mobiilikesäkoulu järjestetään jälleen uudestaan. Oletko sinä seuraava osallistuja?

Sakari Castrén
toimii ATK-kouluttajana ja osallistui elokuussa 2016 mobiilikesäkouluun