Matkailualan koulutukset yhden klikkauksen päässä - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Matkailualan koulutukset yhden klikkauksen päässä

05.05.2017

Edupoli oli mukana Opetushallituksen rahoittamassa SuoMat-akatemia –hankkeessa, joka toteutettiin ajanjaksolla 10/2015-02/2017.  

Tavoitteena hankkeessa oli luoda valtakunnallinen matkailualan ammatillista aikuiskoulutusta ja näyttötutkintoja tarjoavien oppilaitosten verkosto, sekä luoda malli, prosessi ja menetelmiä henkilökohtaisten tutkinnon suorittamispolkujen tarjoamiseen valtakunnallisesti. Nämä tavoitteet saavutettiin erinomaisesti ja oppilaitosverkosto teki ahkerasti töitä tulosten eteen. Hankkeen tärkeimpänä tuotoksena syntyi www.matkailuakatemia.fi-sivusto, johon on koottu hankkeen oppilaitosverkoston tarjoamat matkailualan koulutukset sekä kiinnostavia lyhytkoulutuksia. Sivusto on loistava paikka aloittaa matka kohti matkailualan työtä tai osaamisen päivitystä, sillä sieltä löytyy kuvauksia matkailualan eri ammateista ja tutkinnoista, sekä esimerkkejä hyvistä täydennyskoulutusmahdollisuuksista.

Matkailuakatemia rakennettiin oppilaitosverkostona ja mukana oli kymmenen oppilaitosta Inarista Helsinkiin. Yhteistyö sujui mutkattomasti, kiitos tiukan aikataulutuksen ja digitaalisten välineiden. Opettelimme yhdessä hyödyntämään pilvipalveluita ja jokainen vuorollaan kirjoitti Matkailuakatemian blogia. Säännölliset palaverit sujuivat Skypen välityksellä, ja pääsimme jakamaan osaamista, tietoa ja ajatuksia monella eri tavalla. Oli rikastuttavaa oppia tuntemaan saman alan kouluttajia ympäri Suomen. Tämän hankkeen työstäminen tapahtui kyllä harvinaisen positiivissa merkeissä ja naurua riitti.

Matkailuakatemia-sivustolta löytyy kartta, jonka avulla voi etsiä matkailualan koulutusta joko oppilaitoksen tai tutkinnon perusteella. Käykääpä katsomassa miten paljon matkailualan koulutusta verkostomme tarjoaa ja miten ihanan erilaisissa paikoissa alaa voi opiskella. Sivusto ja kartta ovat tarkoitettu hyödynnettäväksi niin alan koulutusta etsiville kuin alan koulutuksen pariin opiskelijoita ohjaaville kouluttajille, opinto-ohjaajille ja valmentajille. Lisäksi samalta sivustolta matkailualan ammattilaiset löytävät kiinnostavat täydennyskoulutusmahdollisuudet ja lyhytkoulutukset. Sivustoa kehitetään edelleen ja mukaan on tulossa yhä enemmän oppilaitoksia. Kannattaa siis seurata matkailuakatemiaa ja kaikkea mitä se tarjoaa!

Suvi-Riikka Milord
toimi Suomat-hankkeessa Edupolin edustajana

Lisätietoja Suomat-hankkeesta

Matkailuakatemiasta, Suomat-hankkeesta ja sen etenemisestä löytyy tietoa blogistamme. Uusia kirjoituksia julkaistaan säännöllisesti, sillä blogi on nyt käytössä uudessa YritysLab-hankkeessa, jossa Edupoli on mukana. YritysLabissa kehitetään yrittäjyyskoulutusta ja kaadetaan raja-aitoja nuorten ja aikuisten koulutusten väliltä. Matkailuakatemian ja YritysLabin tuoreimmat kuulumiset ovat tarjolla Facebookissa.