Yrittäjäksi Suomessa - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Yrittäjäksi Suomessa

22.06.2016

Pascal MarieMinun nimeni on Pascal Marie. Olen ranskalainen, asunut noin seitsemäntoista vuotta Suomessa. Puhun ranskaa, englantia, ruotsia ja hyvin vähän suomea.

Turisteja Suomeen

Olin työssä noin viisitoista vuotta Nokialla Espoossa ja nyt haluan aloittaa oman yrityksen. Minulla on IT-alan koulutus Ranskasta ja olen ollut yli kolmekymmentä vuotta opettajana ja asiakkaiden kouluttajana.

Liikeideani liittyy turismiin. Haluan tuoda Ranskasta turisteja tutustumaan Suomeen. Haluan tuoda tänne pieniä ryhmiä turisteja, varsinkin eläkeläisturisteja. Yritykseni nimi on Vacances Finlande. Yritykseni imago on stressitön ja luonnonläheinen.

Koulutus antoi motivaatiota

Edupolin Yrittäjän ammattitutkinto -koulutus on antanut minulle motivaatiota ja ohjausta lähteä toteuttamaan ideani. Olen oppinut oikean tavan luoda yritys Suomessa, kaikki tarvittavat toimenpiteet. Olen myös tavannut paljon kokeneita henkilöitä, muita osallistujia ja yrittäjiä. On tärkeää tietää, että ensimmäinen idea tai liiketoiminta ei ole aina onnistunut, ja silloin täytyy nostaa kissa pöydälle ja tehdä uudelleen. Jonakin päivänä se toimii ja maksaa itsensä takaisin, koskaan ei anneta periksi.

Yleisesti olen erittäin tyytyväinen tähän kurssiin, kiitos siitä Mikelle. Olen myös tosi kiitollinen suomen kielen opettajalleni Virpille.

Minulla on hyvä tasapaino elämässäni. Kun yritys todella kasvaa, uskon, että minun täytyy tasapainottaa asioita eri tavalla. Tämä on seuraava haaste. Pidän todella siitä, mitä olen tekemässä, ja pian toivotan tervetulleiksi ensimmäiset asiakkaat!

Pascal Marie opiskelee yrittäjän ammattitutkintoa Edupolissa Porvoossa yrittäjäkouluttaja Michael Dredgen ja suomen kielen kouluttaja Virpi Söyringin ohjauksessa.