Tulen kaipaamaan yhteistä koulutusta - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Tulen kaipaamaan yhteistä koulutusta

16.06.2016

Tulin Suomeen 10 kuukautta sitten. Asuin koko elämäni Moskovassa. Valmistuin teknologiayliopistosta ja työskentelin 10 vuotta hyväntekeväisyysrahastossa.  Tutustuin mieheeni, menimme naimisiin ja sitten tulin Suomeen. Suomi ja Moskova ovat hyvin erilaisia. Voi melkein sanoa, että Suomessa ollaan kuin toisella planeetalla. Ihmiset täällä ovat paljon rauhallisempia. Ekologinen tilanne on paljon parempi kuin Venäjällä. Mutta joskus ikävöin venäläisiä ystäviäni.

Minun kotoutumiskoulutus alkoi kesäkuussa 2015. Minua ilahduttaa, että kaikki opiskelijat ovat älykkäitä ja positiivisia, vaikka olemme tosi erilaisia. Kurssin alku oli vähän hidas, mutta myöhemmin siitä tuli nopeampi ja vaikeampi. Ensin koulutus oli helppo minulle, koska minä tiesin hieman kielioppia. Mutta nyt on vaikeaa, koska pitää oppia paljon uusia sääntöjä samanaikaisesti. Ja minulle on edelleen vaikeaa ymmärtää, mitä opettaja sanoo.

Joskus minä en ymmärrä, mitä sanat tarkoittavat, ja sanakirjassa on yhdelle sanalle paljon eri merkityksiä. Se ärsyttää minua kovasti.
Oppitunnit ovat tosi vaihtelevia: me puhumme, kuuntelemme uutisia ja musiikkia, kirjoitamme ja teemme paritöitä. Me voimme opiskella koulussa tai museossa, puistossa tai liikuntapaikalla. Minusta se on tehokasta.

Joskus me (4-6 opiskelijaa) tapaamme koulun jälkeen puistossa ja puhumme eri asioista. Se piristää minua ja myös auttaa kielen ja kulttuurin oppimisessa. Usein minä mietiskelen, mitä tapahtuu kurssin päättymisen jälkeen. Tiedän nyt jo, että tulen kaipaamaan tätä meidän yhteistä kotoutumiskoulutusta.

Evgeniya Mazurova
Evgeniya Mazurova muutti Suomeen noin vuosi sitten Venäjältä. Genia on ollut Edupolin kotoutumiskoulutuksessa kesäkuusta lähtien.