Toisinaan päivät ovat helpompia - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Toisinaan päivät ovat helpompia

08.06.2016

Minä olen Elena. Olen asunut Suomessa 8 vuotta. Ensin minulla oli Suomessa paljon työtä, mutta sitten jäin työttömäksi. Nyt minä opiskelen Edupolin koulussa, joka on Tikkurilassa.
Minun kotoutumiskoulutus alkoi kesäkuussa. Odotin tätä koulutusta pitkän ajan ja kun sain kutsun, olin hyvin onnellinen.

Koulussa opetetaan meille paljon. Opimme puhumaan, opettaja selittää verbejä, infinitiiviä, pronomineja, partitiivia, genetiiviä... Kielioppi on minulle vaikeaa. Onneksi kurssilla opetetaan myös muita asioita.
Opettaja kertoo meille Suomen yhteiskunnasta ja kulttuurista; kansalaisten oikeuksista ja velvollisuuksista, suomalaisista perinteistä ja juhlapäivistä.

Joskus päivät ovat vaikeita, toisinaan on helpompaa. Käymme retkillä ulkona ja museoissa, pelaamme erilaisia pelejä ja laitamme suomalaista ruokaa. Kaikki tämä on tosi mielenkiintoista.
Kurssin jälkeen haluan mennä ammattikouluun tai ammattikurssille.

Suurkiitos Edupolin opettajille kaikesta!

Elena
oli kotoutumiskoulutuksessa 2015-2016. Tämän vuoden alussa hän meni hotelli-, ravintola- ja cateringalan koulutukseen ja viihtyy siellä mainiosti. Elenalla on hyvät mahdollisuudet työllistyä, sillä ravintola-ala tarvitsee työväkeä. Toivotamme Elenalle kaikkea hyvää!