Takaisin koulun penkille! - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Takaisin koulun penkille!

16.06.2016

Minun ensimmäinen päivä Edupolissa …ooh... se oli vaikea. Edellisen kerran olin ollut koulussa vuonna 2010, kun opiskelin yliopistossa. Ok, olen opiskellut myös kahta kieltä, mutta olen sen jälkeen ollut vain töissä. Olin jo unohtanut, millaista opiskelu on.

Ensimmäisenä koulupäivänä olin stressaantunut ja jännittynyt. En tiedä miksi. Olenhan aikuinen. Kun pääsin kouluun, menin infopisteeseen. Siellä sanottiin, että minun pitäisi odottaa. Muistan, kuinka istuin punaisella sohvalla ja katselin ihmisiä. Luokkahuoneessa näin, ketkä ovat ryhmässäni. Ajattelin, että täällä on koko maailma samassa paikassa. Mahtavaa! Olen aina haaveillut, että minulla olisi ystäviä eri maista.  Nyt minulla oli paljon ystäviä. Se oli ensimmäinen positiivinen asia sinä aamuna.

Päivän mittaan oloni vain huononi. Päivä tuntui kauhealta. Tiesin, että suomen kieli on vaikeaa. Minua pelotti. Opettaja ja assistentti olivat kuitenkin mukavia. He esittelivät meille Edupolia ja kertoivat mielenkiintoisia asioita. Tietenkin ymmärsin vain noin 10 % siitä, mitä he sanoivat.

Kun pääsin kotiin, minä itkin. Ajattelin, että kurssi ei ole minua varten. Luulin, että suomi poikkeaa niin paljon muista kielistä, että sitä on mahdotonta oppia. Mieheni yritti lohduttaa minua, mutta valitettavasti hän epäonnistui siinä.

Ensimmäiset viikot olivat vaikeita, luultavasti meille kaikille. Muistan, että jokainen tunsi pelkoa ja oli surullinen. Mutta meidän opettajalla on paljon energiaa. Minä pidän iloisista ihmisistä. Opettaja on toistanut alusta asti, että ei saa murehtia liikaa. Muistan hänen sanansa: ”Älä stressaa!”

Nyt opiskelu on erilaista. Ymmärrän enemmän. Olen saanut paljon hyviä muistoja ja uusia ystäviä. Ja mikä tärkeintä, asiat eivät ole niin huonosti kuin ne alussa tuntuivat olevan! Opiskeleminen on hienoa. Opimme joka päivä jotain uutta. Joskus se on vaikeaa, joskus helppoa. Mutta uskon, että oppiminen paranee päivä päivältä.

Gosia

 

Gosia on muuttanut Suomeen miehensä kanssa Puolasta vuosi sitten ja hän opiskelee Edupolin kotoutuskoulutuksessa.  Hänestä Suomi on hyvä paikka elää ja täällä on kaunis luonto. Gosian motto on: Tulevaisuus alkaa tänään...

Susanne Gerstler toimii Edupolissa suomen kielen kouluttajana ja hän ohjaa opiskelijoidensa blogikirjoittamista.