Minun yhdeksän kuukautta - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Minun yhdeksän kuukautta

16.06.2016

Minun Suomen kielikurssi alkoi 8. kesäkuuta. Olin odottanut tätä päivää hyvin paljon. Mietin mielessäni, tuleeko siitä kurssista vaikea ja millaisia ihmisiä kurssille tulee.

Ennen kurssia olin kotona, koska minulla on pieni tyttö. Olisin halunnut mennä töihin, mutta en osannut suomen kieltä, sen takia piti ensin mennä kouluun opiskelemaan kieltä.

Nyt käyn Edupolin kotoutumiskoulutuksessa ja olen onnellinen että minulla on niin ystävällinen ja iloinen ryhmä sekä tosi hyvä opettaja.

Haluaisin puhua enemmän suomea, mutta en tiedä uusia sanoja. Tiedän, että minulla on vielä aikaa opetella ja haluan oppia lisää. Ajan myötä se onnistu. Meillä on ollut luokan edessä esiintymisiä, ja se on antanut minulle itseluottamusta. Edupolin kotoutumiskoulutus on auttanut minua siinä, että uskallan nyt puhua enemmän suomea. Esimerkiksi kun menen päiväkotiin, puhun siellä suomea, tai terveysasemalla osaan selvittää, mikä ongelma minulla on.

Meidän luokka on kuin yksi iso perhe, koska kaikki auttavat niitä, jotka tarvitsevat apua. Kun meillä oli ruokapäivä, kaikki olivat aktiivisia ja kaikkien ruoat olivat niin hyviä. Lisäksi meillä on ollut erilaisia retkiä, jotka ovat antaneet minulle paljon tietoa, koska aikaisemmin en tiennyt niin paljon Suomesta.

Työharjoittelupaikka pitäisi etsiä pian ja olen innoissani, mutta olen myös hieman peloissani, koska en tiedä, onnistuuko se… Olen onnellinen että minulla on mahdollisuus oppia suomea ja saan tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja työelämästä.

Laura
on muuttanut Suomeen Virosta kaksi vuotta sitten.