Minun koulutus Edupolissa - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Minun koulutus Edupolissa

08.10.2015

Samson Tanke AbaOlen Samson Tanke Aba, olen kamerunilainen. Minä aloin opiskella lähihoitajaksi Porvoon Edupolissa syyskuussa 2014. Meidän ryhmässä on paljon maahanmuuttajia. Minä tykkään oppia sekä suomalaisten että sellaisten ihmisten kanssa, jotka tulevat toisesta maasta.

Olen oppinut paljon opettajilta ja kavereilta esimerkiksi ryhmätöissä ja kotitehtäviä tehdessä. Olen oppinut kunnioittamaan, ymmärtämään ja kuuntelemaan toisia ihmisiä, joilla on erilainen kulttuuri. Se on antanut minulle vahvuutta ja yhteistyökykyä.  Olen osallistunut rohkeasti koulutehtäviin ja se on auttanut minua paljon ymmärtämään ja puhumaan hyvin suomen kieltä. Lisäksi, vuorovaikutuksessa kavereiden kanssa, olen oppinut paljon kuten myös suomalaisten kanssa. Minun kielitaito on kehittynyt ja se on mukava asia. Se tarkoittaa, että minulla on enemmän taitoja ja mahdollisuuksia mennä eteenpäin opiskelussa.

Edupolilla on hyvä koulutusohjelma, jossa opiskelijat voivat saada tai rakentaa vahvaa pohjaa hoitouralla. Se on rauhallinen, sosiaalinen ja tukeva pohja minun opiskelulleni.  Edupolilla on hyvä ravintola, jossa on paljon erilaisia ruokia. Edupolilla on myös hyvät opettajat, joilla on paljon kokemusta hoitoalalta. He antavat meille mahdollisuuksia osallistua, kysyä ja kertoa meidän mielipiteemme. Tämäkin on auttanut minua paljon pärjäämään hyvin minun opiskelussa ja kehittänyt minua.

Olen tehnyt työssäoppimisjaksoja vanhainkodissa ja lasten kanssa. Niistä olen saanut paljon kokemuksia. Olen oppinut lääkehoitoa, perushoitoa ja insuliinin antamista. Lyhyesti: Olen oppinut, miten auttaa, ohjata, tukea ja olla läsnä. Olen myös oppinut kuuntelemaan ja puhumaan ikäihmisten kanssa. Vuorovaikutus heidän kanssa on sujunut hyvin. He tykkäävät minusta ja minä tykkään heistä. Olen myös saanut hoitajilta ja omaisilta positiivista palautetta, että minusta tulee hyvä lähihoitaja, ja se on vienyt minua eteenpäin.

Suomessa on korkea hoitotaso eli tehokkaat lääkkeet, hyvää lääkehoitoa, hyvä lääkkeiden antotapa, korkea hygienia, hyvä ergonomia ja joustavaa palvelua. Ne ovat auttaneet ihmisten elämää parempaan suuntaan. Myös Suomessa lääkärit, sairaanhoitajat ja lähihoitajat ovat hyvin koulutettuja. Se tarkoittaa, että kun ihmiset saavat hyvää hoitoa he voivat elää pitkään.

Minä toivon että tulevaisuudessa minun kotimaassani Kamerunissa voidaan kouluttua, rakentaa paljon sairaaloita ja ostaa paljon sairaalalaitteita, joista ihmiset voivat hyötyä ja jotka parantavat heidän elämäänsä. Jos lääkärit, sairaanhoitajat ja lähihoitajat saavat lisää koulutusta, se voi pelastaa ihmishenkiä. Myös jos rakennetaan lisää sairaaloita ja ostetaan sairaalalaitteita, kamerunilaisten elämä tulee paremmaksi ja paremmaksi. Minun toiveeni on, että hoitotaso siellä tulee paremmaksi ja yhtä korkeaksi kuin Suomessa, että ihmiset elävät pitkään, ihan kuten he haluavat.

Samson Tanke Aba opiskelee lähihoitajaksi Edupolissa.

Virpi Söyrinki on tulevien lähihoitajien suomen kielen kouluttaja ja ohjasi tämän blogitekstin kirjoittamisprosessia.