Kielineron vastakohta oppi viestintätaitoja - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Kielineron vastakohta oppi viestintätaitoja

15.06.2016

Kesäkuussa aloitin Edupolissa kotoutumiskoulutuksen moduulista 2. Olin sitä ennen asunut Suomessa noin neljä vuotta, ja pärjännyt hyvin englannin kielellä. Pitkän vanhempainvapaan jälkeen oli suuri muutos palata takaisin koulun penkille. Opiskelu Edupolissa on rankkaa, mutta samalla myös hauskaa.

Ensimmäisenä päivänä olin shokissa, koska opettaja sanoi, että hän puhuu pelkästään suomea. Eikä käännä mitään muille kielille. Hän oikeasti teki niin! Hän puhui pelkästään suomea ja tosi tosi nopeasti. Koska olen kielineron vastakohta, alussa en ymmärtänyt mitään tai ainoastaan vähän.

Opettaja sanoi: ” Älä stressaa!”, mutta tunnin jälkeen minua pyörrytti. Päässäni oli liikaa sanoja.
Se oli hyvä neuvo, koska kaikki ymmärsivät vain vähän alussa. Mutta ajan kuluessa ymmärtäminen helpottui.
Ryhmässäni on mielenkiintoisia ihmisiä ympäri maailmaa. On ihmeellistä, miten motivoituneita kaikki ovat!

Ryhmässä on hyvä yhteishenki ja kaikilla on mukavaa. Kurssilla ei ole koskaan tylsää, koska opettaja käyttää erilaisia opetusmenetelmiä, ensimerkiksi ryhmätöitä, leikkejä ja pelejä, dialogeja ja draamaa sekä musiikinkuuntelua ja luokkaopetusta.  Tervetulleita muutoksia arkeen tuovat retkipäivät, esimerkiksi retket Suomenlinnaan ja Kansallismuseoon sekä spesiaalipäivät, kuten urheilupäivä ja ruokapäivä.

Käytännön ruokapäivänä opimme jopa, kuinka tehdä suomalaista ruokaa. Se on tosi hyvä idea opettaa muutakin kuin kieltä, koska kotoutumisessa täytyy tietää myös kulttuurista ja yhteiskunnasta.
Kurssi on tosi intensiivinen ja opin paljon suomen kieltä, viestintätaitoja ja kulttuuria.
Minusta opiskelu Edupolissa on kivaa!

Anja
on kotoisin Saksasta ja hän muutti Suomeen vuonna 2011, koska hänen avomiehensä on suomalainen.