Kaikki on vielä edessä - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Kaikki on vielä edessä

15.06.2016

Moi. Minä olen Aleksei Pellia. Olen venäläinen. Minä olen opiskellut Edupolin kotoutumiskoulutuksessa kesäkuusta 2015. Aloin opiskella suomea toisesta moduulista, koska ennen tätä olin opiskellut suomea Pietarissa. Siellä oli hyvä kurssi ja tosi hyvä opettaja, mutta ei ollut puhekäytäntöä, minkä vuoksi olen nyt ymmärtänyt, että en tiedä puhutusta kielestä juuri mitään. Minä en ymmärrä mitään!

Nyt kaikki on muuttunut parempaan päin. Edupolissa kanssani opiskelee ihmisiä ympäri maailmaa. En voinut kuvitellakaan, että jonain päivänä istun samassa pöydässä meksikolaisen tai vietnamilaisen kanssa ja me puhumme suomea. Se on mahtavaa!

Koulutuksen alussa minua pelotti, kun oli tauko jolloin keskustelin vain venäläisten kanssa, koska minä pelkäsin tehdä virheitä keskustelussa. Myöhemmin tajusin, että ei ole mitään pelättävää. Kaikki tekevät virheitä. Kuten sanotaan Venäjällä, se ei tee virheitä, joka ei tee mitään.

Tietysti meidän opettaja Susanne Gerstler auttaa meitä oppimaan kieltä. Kaikki koulutus tapahtuu suomeksi ja minulle on vielä vaikeaa ymmärtää kaikkea, mutta minulla on vielä viisi kuukautta koulutusta jäljellä. Toivon, että voin saavuttaa tosi hyviä tuloksia kurssin lopussa opettajani ansiosta.

Olen onnellinen tästä koulutuksesta, koska meillä on ystävällinen ryhmä. Kaikki auttavat toisiaan. Joskus me käymme koulun jälkeen oluella keskustelemassa erilaista asioita, tietenkin suomeksi. Se on hauskaa. Luokkaopetuksen lisäksi meillä on mielenkiintoisia retkiä, koska meidän täytyy ymmärtää paitsi suomen kieltä myös Suomen historiaa ja kulttuuria. Minä olen muuttanut Suomeen perheeni kanssa vuosi sitten. Toivon, että meillä alkaa uusi mielenkiintoinen elämä Suomessa. Mielestäni on hyvä motto: ”Aina on mahdollisuus parempaan!”

Aleksei Pellia
on opiskellut Edupolin kotoutumiskoulutuksessa kesäkuusta 2015 lähtien