Ja meillä kaikilla on niin mukavaa - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Ja meillä kaikilla on niin mukavaa

08.12.2016

Aamu alkaa pirteästi, ensin kahvinkeitto henkilökunnalle ja sitten puurovesi tulille. Puuro keitetään joka aamu ja katetaan aamupalat pöytään.  Asiakkaat tulevat aamusta. Anne, Lena ja minä katsomme jokainen omat paikkamme eri pisteisiin. Olemme oppineet menemään jo niin sujuvasti - kuin kalat vedessä. Hyvä me!

Yksi meistä on vastaanottamassa asiakkaita takseista ja ohjaa sisälle. Osa asiakkaista tulee omaisen saattamana; siinä vaihdetaan kuulumisia ja kuunnellaan toiveet omaiselta. Toinen ohjaa ja keskustelee salissa asiakkaiden kanssa, kunnes aloitetaan aamiaisen syönti.  Ja kolmas häärää kaikissa pisteissä ja seuraa samalla, ettei puuro pala pohjaan. 

Askartelussa on jouluaiheet. Osa asiakkaista piirtää ja leikkaa tonttuja, kuusia, tähtiä yms. Saimme valmiiksi kaksi kaunista ikkunaa.  Osa asiakkaista piti todella paljon askartelusta ja siitä, kun saivat ihailla omien käsiensä töitä ikkunoissa. He ihmettelivät, että vieläkö he osaavat tehdä tonttuja, kun siitä on jo niin kauan aikaa, kun ovat viimeksi askarrelleet. Mukava kuulla kuinka ihania ja mukavia muistoja tämä tekeminen toi osalle mieleen, joten ensi viikolla askarrellaan lisää.

Iltapäivä aloitetaan musiikilla, ensin kuunnellen ja sitten tanssijalkaa alkaa vipattaa… Haemme tanssiin asiakkaita, niin että kukin pääsee lattialle pyörähtämään omien voimavarojen mukaan. On ilo kuulla, miten kukin kertoo omaa tarinaansa vanhoista tansseista ja miten oli ollut kova tanssimaan nuorena. Pyörätuolissa olijat eivät pysy enää istumassa, vaan nousevat meidän heitä tukiessa ylös tanssimaan. Ihanaa kuulla muutaman naisasiakkaan suusta: ”Kyllä teillä on tytöt ihana voima saada meidät kuntoutumaan ja ylös näistä tuoleista. Jatkakaa samaan malliin, sillä teillä on sellaista voimaa ja energiaa. Ihanaa, kun olette täällä.”

Pois lähtiessä asiakas puristaa minua niin kovasti, kyynelehtii ja kysyy vielä kerran, että olethan sinä ensikerralla täällä.  ”KYLLÄ!”

Sari Ovaska

opiskelee lähihoitajaksi Edupolissa osaamisalanaan vanhustyö. Sari on opiskelijatovereidensa kanssa mukana Edupolin ja Point Collegen opiskelijoiden ja Rosan päivätoiminnan yhteisessä kehittämisprojektissa, joka on käynnissä talven ajan. Edupolin opiskelijat ovat olleet Rosassa kirjoittamishetkellä reilun kuukauden ajan.