Harjoittelu tekee mestarin - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Harjoittelu tekee mestarin

15.06.2016

Olen Musa Touray kotoisin Gambiasta Länsi-Afrikasta. Aloitin kurssin 08.06.2015 Vantaan Edupolissa. Olin innokas ja kovin innostunut, kun kurssi alkoi. Ennen Edupolin kotoutumiskoulutusta olin opiskellut Suomen kieltä starttikurssilla Koivukylän ja Tikkurilan kirjastoissa melkein neljä kuukautta.

Yritän puhua suomea paljon

Minua ihmetyttää, että vaikka meidän ryhmässämme on monia erilaisia kansallisuuksia, jotka puhuvat eri kieltä, me kaikki olemme oppineet samassa luokassa puhumaan suomea. Nyt me kaikki ymmärrämme suomea vähän, voimme nauraa yhdessä jos joku sanoo jotain väärin ja korjata toistemme puhetta jopa ennen opettajaa. On kiva opiskella. Pelkäsin, että Suomen kieli on vaikeaa, mutta muistin että suomalainen sananlasku sanoo ”HARJOITELLU TEKEE MESTARIN”, tästäkin syystä yritän puhua suomea mahdollisimman paljon.

Yhtä suurta perhettä

Tuntuu pahalta ajatella koulutuksen loppumista, koska meidän ryhmä on kuin yhtä suurta perhettä. On tosi hauskaa, kun olemme retkellä. Tavallisesti kaikki retkipäivät ovat mielenkiintoisia esim. retki Suomenlinnaan, Kansallismuseoon tai Porvooseen. Liikuntapäivä ja ruokapäivä olivat kuin perhejuhlia. Kaikki nauttivat yhdessäolosta. Luontokävelyllä saimme nauttia kaikista luonnon väreistä, opettaja oli iloinen koska kaikki osallistuvat aktiivisesti. Mielestäni ryhmämme yhteishenki on loistava.

Hyvää pullaa

Edupolissa saan oppia enemmän kuin olin kuvitellut, koska siellä käytetään paljon erilaisia opetusvälineitä. Opettajat ovat aina opiskelijoiden tukena, ja se pitää motivaation korkealla. Edupolissa on myös ravintola, jossa opiskelijat voivat syödä lounasta. Ruoka siellä on tuoretta ja maistuu hyvältä. Minä tykkään heidän pullasta. Hmmm, mikä maku!

Toiveissa työpaikka

Nyt yritän parhaan kykyni mukaan oppia lukemaan, puhumaan ja kirjoittamaan suomea. Toivottavasti voisin kotoutumiskoulutuksen jälkeen opiskella rakennusalaa sen jälkeen saada hyvän työpaikan.

MINUN MOTTONI ON: TEE TOISILLE NIIN KUIN HALUISIT HEIDÄN TEKEVÄN ITSELESI.

Musa
on tullut Gambiasta Suomeen reilu vuosi sitten.