En voinut antaa tilaisuuden mennä ohi - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

En voinut antaa tilaisuuden mennä ohi

16.06.2016

Kun muutin Suomeen tänä vuonna tammikuussa nyt jo yli 10 kuukautta sitten, mietin että ensin otan rauhallisesti. Poika oli vielä pieni, vasta noin 1,5-vuotias ja halusin olla kotona hänen kanssa mahdollisimman pitkään.

Minulla ei siis ollut kiirettä töihin eikä kouluun. Toki tiesin, että kielitaito on tärkein edellytys sille, että elämä Suomessa ja kotoutuminen voivat onnistua. Olin myös tietoinen siitä, että pääsyä kielikurssille voi joutua jonottamaan jopa vuoden. Mutta kaikki muuttui yhtäkkiä, kun kotiin postilaatikkoon saapui kirje, että minut on hyväksytty maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukseen. En voinut antaa tilaisuuden mennä ohi ja niin aloin opiskella Edupolissa. Minun elämäni rutiinit muuttuivat täysin.

Aiemmin olin sitä mieltä, että kielikurssit ovat jotenkin tylsiä, mutta nyt ymmärrän, että opiskelu ja koulunkäynti voi oikeasti ilahduttaa! Sillä satuin ryhmään, jonka opettaja on tosi ihana opettaja.

Ryhmä, jossa opiskelen, on minun mielestäni mukava. Minusta on erittäin tärkeää, ketkä ovat ympärilläsi. En ole huomannut opiskelussa mitään pelottavaa, mutta joskus kyllä pinnaa kiristää itsensä pakottaminen kotitehtäviin. Se ei ole aina helppoa, koska en tee mitään asioita vain ohimennen enkä jätä mitään puolitiehen.

Olen kiitollinen Suomen valtiolle, joka tarjoaa tämän mahdollisuuden maahanmuuttajille, jotka tämän koulutuksen avulla voivat sopeutua yhteiskuntaan ja saavat näin tukea säilyttää normaalit elinolosuhteet.

Olen muuttanut Virosta Suomeen, jotta minun perhe voisi elää yhdessä.
Mottoni on: ”Hitaasti soudan, kaukaa tavoitan.”

Kadri Lepp
muutti Virosta Suomeen tämän vuoden tammikuussa