Kehitetään yhdessä työpaikalla oppimisen prosessit sujuviksi - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Kehitetään yhdessä työpaikalla oppimisen prosessit sujuviksi

29.06.2018

Parasta palvelua kehittämisohjelman osalta Edupolissa on kevään aikana aloitettu työskentely palvelumuotoilun parissa. Palvelumuotoilun avulla on tarkoitus löytää koulutussopimus- ja oppisopimusprosessien kipupisteet yhdessä työelämän kanssa ja lähteä kehittämään niitä.

Kehittämisohjelmassa koottiin jo viime vuoden lopussa valtakunnallisesti yhteinen pohja koulutus- ja oppisopimuksiin, jotka ovatkin jo käytössä. Yrittäjien oppisopimuspohjaa työstetään vielä valtakunnallisessa kehittäjätiimissä, jossa Edupolista on oppisopimuspalveluista Petri Simander mukana.

Palvelumuotoiluprosessissa Edupolilta työskentelee Hilkka-Leena Orava ja Eeva-Kaisa Pakkala. Prosessin kipupisteiden löytämiseksi on haastateltu työelämän edustajia, tutkittu työpaikkaohjaajien palautteita ja varjostettu oppisopimusprosessia. Syksyllä jatketaan asiakasymmärryksestä kootun tiedon analysoinnilla ja johtopäätösten teolla. 

Syksyllä alkaa myös palvelumuotoilun kevyt prosessit, joihin muillakin Edupolin työntekijöillä on mahdollisuus osallistua kuin varsinaisten projektityöntekijöiden. Palvelumuotoilu auttaa meitä tarkastelemaan vanhoja toimintatapojamme ja nostamaan asiakasymmärryksemme uudelle tasolle. Haemme sujuvaa ja asiakaslähtöistä palvelua, jossa molempia sopimusmuotoja sovittaan joustavasti asiakkaittemme tarpeisiin.

Parasta Palvelua rinnalla toimii myös Parasta Digitukea, joka kehittää koulutuksen järjestäjien sähköisiä järjestelmiä toimiviksi palvelukokonaisuuksiksi, meiltä Edupolista tässä kehittämisessä on mukana Tomi Valanne.

Työelämän edustaja - kehittämisverkostoon pääsee vielä mukaan! Tule kehittämään valtakunnallisesti koulutussopimus ja oppisopimusprosesseja! Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä:

Hilkka-Leena Orava,

p. 040-146 8336,

hilkka-leena.orava@edupoli.fi