Isännöinti on monipuolinen ala, jolla pitää kouluttautua jatkuvasti - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Isännöinti on monipuolinen ala, jolla pitää kouluttautua jatkuvasti - uusi tutkinto Edupolin tarjontaan!

30.01.2018

Edupoli sai vuoden alussa Herttoniemen toimipisteeseensä vahvistuksekseen isännöintialan ammattilaisen, sillä koulutussuunnittelija, koulutusalavastaava Riitta Uotilalla on lähes kolmenkymmenen vuoden kokemus alalta. Edupolissa Riitta on toiminut jo vuosina 2014–2016 konsultti kouluttajana isännöinnin ammattitutkinnon hallinto-osuudessa. Uudessa tehtävässään hän vastaa sekä isännöinnin ammattitutkinnosta ja täysin uutena tutkintona alkavasta isännöinnin erikoisammattitutkinnosta.

Isännöinnin erikoisammattitutkinto syventää alan ammattilaisten osaamista

Suurin ero tutkinnoilla on se, että isännöinnin ammattitutkinnon voi suorittaa täysin alaa aikaisemmin tuntematonkin, kun taas isännöinnin erikoisammattitutkinto on tarkoitettu alalla jo useamman vuoden työskennelleille ammattilaisille. Isännöinnin ammattitutkinto sopii hyvin isännöinnistä kiinnostuneelle alan vaihtajalle. Vaatimuksena koulutuksessa on se, että opiskelijan pitää hankkia itselleen alan harjoittelupaikka vuodeksi tai jo työskennellä alalla. Ennen erikoisammattitutkinnon suorittamista on suositeltavaa, että opiskelija on jo suorittanut isännöitsijän ammattitutkinnon. Ensimmäinen erikoisammattitutkintokoulutus alkaa toukokuun 15. päivänä ja koulutukseen otetaan jo hakemuksia vastaan. Sekä ammattitutkinto- että erikoisammattitutkintokoulutuksia alkaa Edupolin Herttoniemen toimipisteessä useamman kerran vuodessa. Seuraava ammattitutkintokoulutus on myös alkamassa ensi toukokuussa. Isännöinnin koulutukset ovat hyvin suosittuja ja täyttyvät nopeasti. Isännöintiala työllistää erittäin hyvin ja työ on hyvin monipolista sekä sopii monen koulutustaustan omaaville.

Isännöinti on Riitta Uotilan vahvaa osaamisaluetta

Riitta on hyvin innoissaan uudesta urastaan, sillä konsulttina toimimisesta huolimatta, koulutusala on hänelle uusi maailma. Koulutusjohtaja Jaana Ekfors houkutteli Riitan Edupoliin töihin. ” Olen tullut alalle ihan uutena, korvan taustat vihreänä. Minulla on paljon uutta opittavaa, mm. uusia ohjelmistoja ja alan sanastoa. Se on haasteellista, mutta kivaa, sillä olen tottunut koko urani aikana jatkuvasti kouluttautumaan. Tämä on hyvä kombo, sillä mitä Edupolissa tulen kouluttamaan, suunnittelemaan ja vetämään, ovat minun vahvaa osaamisaluettani. Pystyn hyvin vastaamaan aikuisten opiskelijoiden asettamiin haasteisiin tietotaidoillani.”

Isännöitsijä ei ole joka alan asiantuntija, vaan hyvä delegoija

Isännöitsijäuraa suunnittelevan kannattaa Riitan mielestä ottaa huomioon, että isännöitsijöillä työajat vaihtelevat hyvin paljon. Työtä ei tehdä pelkästään virka-aikana, sillä kokoukset ovat yleensä hyvin iltapainotteisia. Keväät helmikuusta toukokuulle ovat kiireistä aikaa, koska näinä kuukausina useimmat yhtiöt pitävät yhtiökokouksiaan. Isännöitsijä on se henkilö, joka toteuttaa yhtiökokouksissa ja yhtiön hallituksen kokouksissa tehtyjä päätöksiä. Isännöitsijä ei kuitenkaan ole joka alan asiantuntija, vaan ammatti-isännöitsijä osaa käyttää eri alojen asiantuntijoita asiakkaiden asioiden hoitamiseksi. Isännöinti on monipuolinen ala, jossa mm. alan lakipykälät pitää tuntea hyvin, joten jatkuva kouluttautuminen on alalla tärkeää. Isännöitsijä tekee yhteistyötä monenlaisten verkostojen kanssa ja johtaa monia projekteja samanaikaisesti. Haasteita täynnä olevasta työkentästä huolimatta isännöintityö antaa tekijälleen paljon onnistumisen kokemuksia!