HelsinkiEast-brändi ja Smaku Porvoo Triangeli-hankkeen tuotoksina - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

HelsinkiEast-brändi ja Smaku Porvoo Triangeli-hankkeen tuotoksina

25.04.2018

Triangeli-hankkeen yritysverkostoon kuuluvien yli 40 yrityksen yhteinen brändi HelsinkiEast on rakennettu hankkeen aikana yhteisenä kehittämisponnistuksena. HelsinkiEast-alueen muodostavat Porvoo, Loviisa, Sipoo ja Lapinjärvi. Syyskuussa 2017 Meetings&Events -messuilla lanseeratut verkkosivut saivat heti positiivisen vastaanoton käyttäjiltä ja yhteistyökumppaneilta. Yritysverkoston yhdessä toteuttamat tapahtumat ovat tuoneet brändille näkyvyyttä ja yrittäjille hienoja yhdessä tekemisen kokemuksia.

Yksi Triangeli-hankkeen tavoitteista on alueen matkailun vetovoiman ja ns. perinteisten matkailuyritysten ja matkailun liitännäistoimialojen yritysten yhteistyön lisääminen. Elokuussa 2018 jo kolmatta kertaa järjestettävä ruokatapahtuma Smaku Porvoo on yksi esimerkki hankkeen tavoitteiden mukaisesta yhteistyöstä.

Smaku on porvoolaisten ravintoloiden yhdessä suunnittelema ja toteuttama tapahtuma, johon alusta asti rakennettiin vahva asema HelsinkiEast -alueen lähiruokatuottajien raaka-aineille. Smaku-annoksia voi nauttia tapahtumaan osallistuvissa ravintoloissa kahden viikon ajan edulliseen 5 euron hintaan. Ruokajuhla huipentuu päätapahtumaan, jossa ovat mukana kaikki ravintolat annoksineen.

Smaku-tapahtuma voitti 5.4.2018 Posintra Oy:n vuosittain jakaman Matkakivi-palkinnon innovatiivisena matkailun kehittämisen tekona. Tämä tärkeä tunnustus kertoo merkityksellisestä työstä, jota yritykset ovat tapahtuman eteen yhdessä tehneet ja yhteisestä halusta tuottaa elämyksiä ruuasta innostuneille asiakkaille. Tapahtuma on monelle syy saapua Porvooseen, ja osa kävijöistä tekee kahden viikon aikana useammankin ruokamatkan Smakun merkeissä.

Kehittämistyö Triangelissa jatkuu pitkälle kevääseen ja uudet yritykset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan verkostoon. Hankkeen päättyessä verkosto jatkaa aktiivista toimintaa Premium Visit Ry:n koordinoimana, ja tavoitteena on vahvistaa verkostoa edelleen. Potentiaalia alueella on valtavasti ja hankkeen aikana tehty yhteistyö on rakentanut siltaa kohti aktiivista ja tuloksellista HelsinkiEast-aluetta.

Suvi-Riikka Milord
kirjoittaja on Triangeli-hankkeen projektipäällikkö

Triangeli on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston, Itä-Uudenmaan kuntien ja Premium Visit Ry:n rahoittama hanke, jonka toiminta-aika on 01/2016-08/2018. Hankkeen tavoitteena on koota vahva matkailun ja sen liitännäistoimialojen yritysverkosto, joka yhdessä kehittää alueen vetovoimaisuutta matkailukohteena.