Fiiliksiä Kööpenhaminasta - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Fiiliksiä Kööpenhaminasta

22.11.2016

Kööpenhaminassa ekologinen arvomaailma oli näkyvää. Sen havaitsi erityisesti liikenteessä; pyöräilijät liikkuivat sujuvasti autojen keskellä, melkeinpä kuin kuninkaat. Vaikka Tanska on tunnettu pyörämaa, niin silti polkupyörien runsaus yllätti ja hämmensi. Paljon olisi oppimista liikennekäyttäytymiseen tänne kotimaahan.

Käynti taidekäsityömarkkinoilla avarsi silmiä. Kotimaisen työn arvostuksesta puhutaan, samoin kestävästä kehityksestä ja eettisyydestä. Valitettavan usein kuluttaja kuitenkin tekee valinnan hinnan, ei arvojensa mukaan. Onneksi suuntaus näyttää kuitenkin pikkuhiljaa muuttuvan kaikkialla.  Suunnittelijat ovat näyttävästi esillä ja tietynlainen slow life -ajattelu ottaa kantaa, niin ekologisuuden kuin eettisyyden puolesta.

Tanskalainen pukeutumistyyli on rento ja selkeän yksinkertainen, mutta silti tyylikäs. Omalla tavalla klassista, mutta aina pienellä twistillä, joka tekee asusta omanlaisensa. He yhdistelevät mielellään asuihin koruja ja huiveja. Tämän hetken suosituimpia vaatebrändejä ovat esimerkiksi By Malene Birger, Knowledge Cotton Apparel, Sand Copenhagen, WoodWood, Samsoe & Samsoe ja Karen by Simonssen. Huivi- ja korumerkeistä mainittakoon Becksöndergaard, Pernille Corydon, Maanesten ja Pilgrim.

Kirjoittajat opiskelevat Edupolissa merkonomiksi muotialan opinnoilla ja opintomatka kuuluu heidän opintoihin. Merkonomiksi-blogi löytyy täältä