European Learning Pathways for Social- and Health Care -hankkeen päätösviikkoa vietetään Suomessa - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

European Learning Pathways for Social- and Health Care -hankkeen päätösviikkoa vietetään Suomessa

17.04.2018

European Learning Pathways for Social- and Health Care -hankkeen päätösviikkoa vietetään Suomessa 23.4.-27.4.2018 Kouvolassa, Lahdessa ja Porvoossa.

Hankkeen osallistujat:

  • Caring Steps- verkosto Suomessa: Kouvolan Seudun Ammattiopisto KSAO (koordinoi hanketta), Koulutuskeskus Salpaus, Suomen Diakoniaopisto SDO ja Itä-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymä Edupoli
  • Kansainväliset hankekumppanit: The College of West Anglia (Englanti),  Diakonisches Bildungsinsitut Johannes Falk (Saksa), BSZC Szent-Györgyi Vocational School (Unkari), IES La Torreta College (Espanja) ja Future Focus Ltd (Malta)

Kyseessä on Euroopan Unionin (Erasmus +) rahoittama hanke, jonka tavoitteena on helpottaa ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden liikkuvuutta Euroopassa. Hankkeessa on tutustuttu eri maiden sosiaali- ja terveysalan koulutukseen ja työpaikkoihin, sekä kuultu opiskelijoiden ja opettajien kokemuksia ulkomailla tapahtuvasta opiskelijaliikkuvuudesta. Hankkeessa on laadittu kolme laajaa materiaalia opiskelijavaihtoa toteuttaville ammattilaisille.

Ensimmäinen materiaali on maakohtainen opas sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan koulutusjärjestelmään, alaan liittyviin ammatteihin ja työpaikkoihin. Toinen materiaali käsittelee opiskelijaliikkuvuuteen liittyviä käytännön kysymyksiä. Näitä ovat esimerkiksi tarvittavat asiakirjat, rokotukset ja luvat. Kerrotaan myös maakohtaisista olosuhteista (hintataso, asuminen, liikkuminen, terveydenhoito ja tapakulttuuri). Kolmas materiaali on tämän projektin puitteissa yhteisesti laadittu opintoihin liitettävissä oleva ammatillinen valinnainen tutkinnonosa Ammattitaidon syventäminen ulkomailla (15 osaamispistettä). Tutkinnonosassa on erityisesti mietitty minkälaisia uusia valmiuksia ja taitoja saavutetaan toisessa maassa työskentelyn myötä.

Lisätietoja projektista saat näistä linkeistä:

http://caringsteps.blogspot.fi/ (Projektin suomalaisten osallistujien yhteinen blogi)

https://learningpathways.eu/ (Projektin yhteinen englanninkielinen verkkosivusto, joka täydentyy vielä)

Tervetuloa seuraamaan projektin päätösviikkoa! Ohjelma tarkentuu muutaman viikon sisällä, mutta mielenkiintoisia tilaisuuksia ovat:

  • tulosten julkistaminen Kouvolassa  (Utinkatu 85) 25.4. klo 13-17 Multiplier event:  ” Ongelmitta ulkomaille, pelien kautta puhtautta” –tapahtuma
  • päätöspäivä Porvoossa 27.4. klo. 9.15 alkaen Pomo-talolla Aleksanterinkatu 20 ja päättyen klo:18 alkavaan päätösillalliseen Haikon Kartanossa

Lisätietoja tapahtumista:

Hannele Pesola, asiakaspäällikkö, hannele.pesola@edupoli.fi , puhelin 0400 360 615