Aurinkoenergiaa hyödynnetään Porvoossa - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Aurinkoenergiaa hyödynnetään Porvoossa

19.10.2016

Porvoon toimipisteemme katolle on asennettu aurinkopaneeleita. Asennuksella vähennämme ostosähkön käyttöä, mahdollistamme uutta energia-alan opetusta ja saamme myös uuden oppimisympäristön käyttöön. Aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö on päästötöntä ja uusiutuvaa energiaa, joten samalla lisäämme toimintamme positiivisia ympäristövaikutuksia. 

- Aurinkopaneelien hinnat ovat tulleet alas ja akkutekniikkakin kehittyy, joten paneelien asentaminen on lisääntynyt viime vuosina huomattavasti, miettii Edupolin sähköalan koulutusalavastaava Jari Ahola. 

Toimipisteen katolle tullaan asentamaan kahta erilaista aurinkopaneelia. Asentamassa ovat olleet sähköalan opiskelijat ja koulutusalavastaava sekä paneelit toimittanut yritys. Osa paneeleista on jo asennettu ja loput asennetaan lokakuun loppuun mennessä. Aurinkopaneelien määrää on mahdollista kasvattaa tarvittaessa tulevina vuosina, koska laajennusvara on huomioitu asentamisessa. Kaikki tuotettu sähkö käytetään Ammattitien kiinteistössä. 

- Kehitämme sähköalan oppimisympäristöjä ja koulutusta koko ajan, joten aurinkopaneelit tukevat ajanhermolla elävää sähköalan opetusta, kertoo Jari Ahola.